Masa Rotunda – Oportunități de dezvoltare a mediului de afaceri prin intermediul proiectului IMM-ul-Cheia succesului pentru tine și pentru Romania

În data de 10 februarie 2012, începând cu orele 16:00, a avut loc la Pensiunea Florentina din comuna Vama, județ Suceava, Masa rotundă cu tema ”Oportunități de dezvoltare a mediului de afaceri prin intermediul proiectului IMM-ul-Cheia succesului pentru tine și pentru Romania.”

        Acest eveniment a fost organizat în cadrul proiectului ”IMM-ul- Cheia succesului pentru tine și pentru Romania” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat de Asociația Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Suceava ca beneficiar, în parteneriat cu S.C. Lust Expert SRL Suceava, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din Intreprinderi Mici și Mijlocii și Consiliul Local al IMM-urilor Harghita.

La eveniment au participat oameni de afaceri din sectorul IMM al județului Suceava, personal de conducere din IMM cât și viitori intreprinzători care au beneficiat de seminariile de pregătire oferite în cadrul proiectului în domeniile juridic, financiar-contabil și fiscal, managementul resurselor umane și managementul calității.

Au răspuns invitației Prefectura județului Suceava prin domnul Valentin Gemeniuc, domnul Nicolai Baltag-primar al comunei Vama, domnul Gheorghe Rusu- primar al comunei Sadova, domnul Ion Bogdan Codreanu- primar al comunei Pojorîta, doamna Sânziana Adumitresei din partea Administrației Finanțelor Publice Câmpulung Moldovenesc și domnul Ionuţ Radu Creţuleac- inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Masa rotundă s-a desfăşurat ca un dialog interactiv, oamenii de afaceri cu experienţă împărtăşind din cunoştinţele lor antreprenoriale şi răspunzând unor întrebări precum: ”ce îți trebuie pentru a transforma un vis într-un business?”, ”ce înseamnă să fii om de afaceri astăzi?”, ”ce impedimente întâmpină un om de afaceri astăzi în Romania?”.

Autorităţile şi instituţiile publice locale şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini mediul de afaceri existent cât şi pe viitorii antreprenori ai judeţului Suceava.

Evenimentul se încadrează într-o serie de cinci mese rotunde organizate în cadrul proiectului ”IMM-ul-Cheia succesului pentru tine şi pentru România” în regiunile Nord-Est, Sud-Est şi Centru.