Masa Rotunda la Mamaia

Vineri, 10 august 2012, a avut loc la Hotel Perla din Mamaia, Masa rotundă cu tema “Priorităţile majore ale IMM-urilor  şi implicarea factorilor de decizie în susţinerea mediului de afaceri din Romania”.

Evenimentul face parte dintr-o serie de cinci Mese Rotunde organizate în cadrul proiectului „IMM-ul –Cheia succesului pentru tine si pentru Romania”, proiect  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ca invitaţi au fost prezenţi Domnul Aidun Curt-Mola- Subprefect de Constanţa, domnul Pleşu Tiberiu – Inspectoratul Teritorial de Munca  Constanţa, doamna Murineanu Emilia – Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa, doamna Mocanu Rodica – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, lt. Marian Ciulei din partea  ISU „Dobrogea” Constanţa.

Încât a fost o întâlnire cu o tematică ce viza direct IMM-urile, la eveniment au participat şi reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Romania respectiv Doamna Liliana Agheorghicesei – Vicepreşedinte CNIPMMR pe domeniul promovare afaceri şi misiuni de afaceri, Domnul Iulian Gropoşilă- Vicepreşedinte CNIPMMR pe domeniul Formare profesională, inovare, cercetare şi servicii pentru IMM-uri, domnul Marian Filimon – Vicepreşedinte CNIPMMR pe domeniul probleme agro-industriale şi mediu,domnul Tibişor Marian Miron- Vicepreşedinte CNIPMMR pe domeniul dezvoltare teritorială şi dezvoltare sectorială, dar şi ai Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din Intreprinderile Mici şi Mijlocii, prin doamna  Irina Liţcanu – Secretar General al PNFAIMM.

Au mai raspuns invitaţiei oameni de afaceri, persoane cu funcţii de conducere în IMM, intreprinzători, dar şi viitori intreprinzători care au beneficiat de cursuri de pregătire oferite în cadrul proiectului în domeniile juridic, financiar contabil şi fiscal, managementul resurselor umane şi managementul calităţii.

Discuţiile au început cu o scurtă prezentare a obiectivelor, activităţilor proiectului derulat pe o perioadă de 26 luni şi a rezultatelor obţinute până în prezent (numărul persoanelor incluse în grupul ţintă care au participat la cursuri, Ateliere Vizuale şi la Mese Rotunde, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă şi sprijin  prin intermediul Forumului proiectului www.imm-cheiasuccesului.ro/forum  şi prin intermediul  birourilor de Help Desk de la sediul partenerilor din proiect).

Participanţii la Masa rotundă au stabilit un dialog interactiv discutând despre problemele pe care le întâmpină IMM-urile.  În continuare, au fost propuse măsuri  legislative  pentru bunul mers al activităţilor economice desfăşurate de mediul de afaceri.

Reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice prezenţi la Masa rotundă au răspuns întrebărilor adresate de către întreprinzători şi au promis să ţină cont de sugestiile venite din partea acestora şi să sprijine mediul de afaceri constănţean.